Domeinregistratie/ hosting

Een domeinnaam (ook wel domein) is een naam die verwijst naar een locatie op het internet. Hij bestaat uit een unieke naam en een extensie (bijvoorbeeld .nl). Je domeinnaam is het onderdeel van je internetadres dat na www. komt, en achter het apenstaartje (@) van je e-mailadres staat. Onze domeinnaam is bijvoorbeeld vanewijkintegratedsolutions.nl. Ons internetadres is dus www.vanewijkintegratedsolutions.nl en ons e-mailadres info@vanewijkintegratedsolutions.nl.

Om een domeinnaam te kunnen gebruiken is het nodig dat je je gewenste domeinnaam registreert. Na je domeinnaamregistratie is je domeinnaam alleen van jou.

Soorten domeinnamen en extensies

Er zijn twee soorten domeinnaamextensies:

  • Generieke extensies, zoals .com, .org, .net, .tel en .mobi
  • Landenextensies, zoals .nl, .de, .be, .fr en .ch

Elke domeinnaamextensie heeft een registry die de registraties beheert en prijzen en voorwaarden bepaalt. In Nederland beheert de SIDN de .nl-extensie. Wij werken samen met alle registry’s wereldwijd, en kunnen zo alle domeinnaamextensies voordelig aanbieden.

Webhosting

Vandaag de dag is het essentieel dat elk bedrijf over een representatieve website beschikt, want als er tegenwoordig naar een product of dienst wordt gezocht, blijft  het papieren telefoonboek gewoon in de kast. Inderdaad, er wordt simpelweg even gegoogled naar het soort bedrijf of dienst welke wordt gezocht.

Linux Hosting

Linux hosting is de meest gebruikte vorm van hosting. Tenzij u speciale eisen en wensen heeft zoals bijvoorbeeld frontpage, dotNET of ASP kiest u voor Linux Hosting. Wij gebruiken voor Linux het DirectAdmin controle paneel.

Windows Hosting

Doordat de licentiekosten en servereisen voor Windows hosting hoger zijn, is dit een relatief duurdere vorm van hosting. Wij gebruiken voor Windows hosting het Websitepanel controle paneel.